Φίλτρα Δραστηριότητες

Κατηγορία

Περιοχή

MILOS DIVING

Κατάδυση στη Μήλο.
Απεριόριστες τοποθεσίες για τους υποβρύχιους επισκέπτες του νησιού μας.
Εκπληκτικές ηφαιστιογενείς σπηλιές εύκολες και ασφαλέστατες μαγεύουν τα μάτια, με πολύχρωμα όντα και μεγάλων εκπλήξεων.

Δεν είναι σπάνιο με μια αθόρυβη προσέλευση να έρθουμε σε επαφή με την φώκια Monachus – Monachus, σε τέτοια περίπτωση η ηρεμία πρέπει να κυριαρχήσει, τα ζώα δεν επιτίθενται.
Ένας κόσμος που μας ταξιδεύει αιώνες πίσω με συντροφιά πολύχρωμους επισκέπτες. Σε κάθε μας υποβρύχια επίσκεψη η ιστορία του Αιγαίου, μας συγκινεί.

Γαλάζια νερά και διαυγή. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία τους στην επιφάνεια μέχρι και 30ο C θερμοκρασία η οποία μειώνεται στους 23ο C στα 40 μέτρα βάθος.
Η Μήλος είναι ένας διάδρομος για τα αποδημητικά πουλιά, έτσι και στο υποβρύχιο κόσμο της στην διάρκεια του έτους οι πληθυσμοί αλλάζουν.

Εύκολα βλέπουμε καραβίδες, αστακούς, θαλάσσιες αράχνες, και γιγάντιες πίνες που κρύβουν μέσα τους έναν πανέμορφο σχεδόν άγνωστο μικρόκοσμο.
Οι περισσότεροι επισκέπτες θέλουν να εντυπωσιαστούν και συνήθως ζητούν μεγάλα ψάρια, εδώ δεν φεύγουν απογοητευμένοι, τεράστιοι ροφοί, μπαρακούντα σε κοπάδια, και επιθετικά μαγιάτικα εξακριβώνουν το γνωστό.

Για τους πιο ήρεμους, τους ρομαντικούς δύτες, και κουρασμένους από την έντονη ζωή της πόλης ο βυθός του νησιού μας τους ανακουφίζει με τα πανέμορφα γυμνοβράχεια.
Εδώ καταδυόμαστε τηρώντας τους κανόνες, για μια ασφαλές κατάδυση, με σεβασμό προς το περιβάλλον, ακουμπάμε μόνο με τα μάτια, πλημμυρίζουμε με εκπλήξεις, αναδυόμαστε με μια μόνο σκέψη, πότε θα ξανάκαταδυθούμε.

Η Μήλος δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο με τις απέραντες παραλίες της, θυμίζουν πολύχρωμες ακουαρέλες που θα μπορούσε να τις ζηλέψει και ο μεγαλύτερος ζωγράφος. Έτσι και στο βυθό της είναι γεμάτη με απεριόριστα γεωλογικά φαινόμενα, θερμές πυγές πάνω από 50ο νερό, και πολλαπλούς μικρόκοσμους, εγκυκλοπαίδεια για ερευνητές.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπεύθυνος/οι: Χαβάκης Ιωάννης
  • Περιοχή: Πολλώνια
  • Τηλέφωνο: 22870 28077, 22870 41054
  • Κινητό Τηλέφωνο: 6976114846
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.