Γαστρονομία

Τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη της Μηλέϊκης κουζίνας είναι τα «πιταράκια»- με γέμιση από  πιπεράτο ξερό τυρί ή μυζήθρα με δυόσμο-, η μυρωδάτη «καρπουζόπιτα»- παραδοσιακή γλυκιά πίτα από καρπούζι- και φυσικά το «γλυκό κουφέτο» που παρασκευάζεται από ψίχα γλυκού κολοκυθιού με  μέλι και αμύγδαλα.

Το γλυκό κουφέτο παραδοσιακά σερβίρεται σε γάμους και αρραβώνες από τη μητέρα της νύφης. Το μέλι συμβολίζει την γλυκιά ζωή που θα ζήσει το ζευγάρι, ενώ τα αμύγδαλα τους καρπούς της γονιμότητας.

Στα πολυάριθμα εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία και οινομαγειρεία του νησιού, έχετε άφθονες επιλογές. Μπορείτε να γευτείτε από φρέσκο ψάρι μέχρι διεθνή κουζίνα. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την πεντανόστιμη αστακομακαρονάδα, χταπόδι ψητό ή κρασάτο, φρέσκα ψάρια, «λαδένια» (γευστική πίτα με λάδι, ντομάτα και κρεμμύδι), καθώς και πιάτα από ντόπια κρέατα, όπως κόκορα κοκκινιστό ή κρασάτο, αρνί φούρνου με πελτέ και άλλα πολλά

Αρχεία

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031