Γαστρονομία

Τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη της Μηλέϊκης κουζίνας είναι τα «πιταράκια»- με γέμιση από  πιπεράτο ξερό τυρί ή μυζήθρα με δυόσμο-, η μυρωδάτη «καρπουζόπιτα»- παραδοσιακή γλυκιά πίτα από καρπούζι- και φυσικά το «γλυκό κουφέτο» που παρασκευάζεται από ψίχα γλυκού κολοκυθιού με  μέλι και αμύγδαλα.

Το γλυκό κουφέτο παραδοσιακά σερβίρεται σε γάμους και αρραβώνες από τη μητέρα της νύφης. Το μέλι συμβολίζει την γλυκιά ζωή που θα ζήσει το ζευγάρι, ενώ τα αμύγδαλα τους καρπούς της γονιμότητας.

Στα πολυάριθμα εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία και οινομαγειρεία του νησιού, έχετε άφθονες επιλογές. Μπορείτε να γευτείτε από φρέσκο ψάρι μέχρι διεθνή κουζίνα. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την πεντανόστιμη αστακομακαρονάδα, χταπόδι ψητό ή κρασάτο, φρέσκα ψάρια, «λαδένια» (γευστική πίτα με λάδι, ντομάτα και κρεμμύδι), καθώς και πιάτα από ντόπια κρέατα, όπως κόκορα κοκκινιστό ή κρασάτο, αρνί φούρνου με πελτέ και άλλα πολλά

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Αρχεία

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούλ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031