Ετήσιος Εορτασμός της μνήμης των κεκοιμησμένων στις Ιερές Κατακόμβες

 

 

 

 

 

ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο λαός της Μήλου εορτάζει και τιμά τη μνήμη των Αγίων Πάντων και των απ’ αιώνων κεκοιμημένων στις ιερές Κατακόμβες, το μοναδικό αυτό ανά την Ελλάδα Παλαιοχριστιανικό Μνημείο, κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

6.30   μ. μ.: Εκκίνηση της Λιτανευτικής πομπής των ιερών εικόνων των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής προς τον χώρο των ιερών          Κατακομβών, με επικεφαλής τον ιερό κλήρο και τα πρώτα φέροντες τής νήσου.

7.0    μ.μ.: Αμέσως μετά την άφιξη της λιτανείας στις I. Κατακόμβες, θα τελεσθεί στον προ αυτών αύλιο χώρο ο Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός.

8.15 μ.μ.: Μετά το πέρας του Εσπερινού, η λιτανεία θα επανέλθει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου λαμπαδηφορούντων των συλλιτανευτών, προς τους οποίους θα έχουν δοθεί πυρσοί, σε μια συμβολική πορεία από το σήμερα στο χθές.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΥΠΗΤΗΣ

7.30   π.μ. :Έναρξη του Όρθρου.

9.00  π.μ. :Έναρξη της Θείας Λειτουργίας.

Καλούνται άπαντες οι κάτοικοι της ιερός νήσου και οι επισκέπτες της να παραστούν στις ως άνω Εκδηλώσεις οι οποίες προβάλλουν το μέγα ιστορικό παρελθόν και το δυναμικό παρόν του νησιού.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ                                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΛΟΥ

                                             ΣΥΡΟΥ&ΜΗΛΟΥ

 

ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β                                                                       ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΑΜΟΎΛΑΚΗΣ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ευρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, εκπροσωπών την Ιερά Σύνοδο και τον Μακαριώτατο Πρόεδρο Αυτής, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, στις εκεί Λειτουργικές Εκδηλώσεις για την κατάταξη στο Αγιολόγιο του Γέροντος Ιακώβου του Τσαλίκη, παρουσία και του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, και θα αποστείλει σχετικό Μήνυμα, το οποίο θα αναγνωσθεί την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 3 Ιουνίου.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει ...

Λυπούμαστε - Τα σχόλια είναι κλειστά

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Αρχεία