Θαλάσσια Σπορ

Οι πάνω από 75 παραλίες του νησιού, καθώς και ο φυσικός και ασφαλής του κόλπος, προσφέρονται για περιήγηση και για ποικίλες θαλάσσιες δραστηριότητες. Η Μήλος προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων που καλύπτουν όλα τα γούστα, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν σε βάθος το μεγαλείο της.

Επισκεπτόμενοι το νησί, μπορείτε να θαυμάσετε τον εκπληκτικό βυθό του κάνοντας κατάδυση, να περιπλανηθείτε στη θάλασσα, στις ηφαιστειογενείς νησίδες και στους παραδοσιακούς οικισμούς κάνοντας canoe-kayak, να περιηγηθείτε στις παραλίες και τις φυσικές ομορφιές της Μήλου συμμετέχοντας σε μία θαλάσσια εκδρομή, να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας με windsurfing και kite-surfing, να ηρεμήσετε και να εξοικειωθείτε με τη θαλάσσια πανίδα ψαρεύοντας, καθώς και να απολαύσετε την καθάρια θάλασσα, τον ήλιο και τους πανέμορφους μηλέικους όρμους κάνοντας ιστιοπλοΐα.

Ακόμα, ιδιαίτερα για ιστιοπλοΐα, καταδύσεις και ψάρεμα προσφέρεται ιδανικά το τρίγωνο Μήλου – Κιμώλου – Πολυαίγου, το οποίο είναι ένα φυσικό θαλάσσιο πάρκο με αμέτρητες σπηλιές και ένας από τους πιο αξιόλογους ψαρότοπους στις Κυκλάδες. (Η Πολύαιγος συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα Natura 2000, ως ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους της Ε.Ε..)