ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μήλου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), διοργάνωσε  την Τρίτη 16.04.2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εσπερίδα με θέμα «Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων» απευθυνόμενοι κυρίως σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης και οι αντιδήμαρχοι κα Σοφία Βαμβακάρη και κα Ζαμπέτα Τούρλου.

Οι δύο βασικοί ομιλητές της εσπερίδας κος Μπάκας Κωνσταντίνος, Πολιτικός Μηχανικός και η Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π. ανέπτυξαν τα θέματα της «Συμπεριφοράς κτιριακών κατασκευών σε σεισμική δράση και μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού» και της «Διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου σε σχολικές μονάδες  σε επίπεδο σύνταξης σχεδίων έκτακτης ανάγκης και διοργάνωσης ασκήσεων ετοιμότητας» αντίστοιχα.

Την Τετάρτη 17.04.2019 το πρωί, το πρόγραμμα συνεχίστηκε στο χώρο του Παιδικού Σταθμού Μήλου, σε συνάντηση εργασίας με τους  εργαζόμενους του Σταθμού και των Νηπιαγωγείων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τρόπους αντισεισμικής οργάνωσης του σχολικού χώρου, προστασίας των παιδιών και σύνταξης σχεδίων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού