Περίπου 70 ημέρες πριν από την διεξαγωγή του meeting των συνθέτων αγωνισμάτων στίβου στη Μήλο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αθλητές και αθλήτριες από 13 διαφορετικές χώρες.
Για μια ακόμη φορά θα έρθουν να αγωνιστούν στις Κυκλάδες αθλητές από την Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ουκρανία, την Τσεχία, την Ιρλανδία και την Ιταλία ενώ ξεχωρίζουν και οι αθλητές από τη Χιλή και τις ΗΠΑ.
Ισχυρό ενδιαφέρον υπάρχει και από αθλητές χωρών που δεν έχουν ξαναεμφανιστεί στους αγώνες μας όπως από την Ουγγαρία, την Ισλανδία και την Λετονία.
Από τους αθλητές ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής, στους άντρες δύο δεκαθλητές με ρεκόρ πάνω από 8000 βαθμούς, ο Γάλλος Basile Rolnin (8205 βαθμούς) και ο Εσθονός Taavi Tsernjanski (8086 βαθμούς). Στις γυναίκες τέσσερεις αθλήτριες συναγωνίζονται με επιδόσεις περίπου στους 5.900-5700 βαθμούς, η Αμερικανίδα Jordan Gray (5.903) η Βρετανίδα Jo Rowland (5702) η Λετονή Krista Sprunde (5658) και η Ουγγαρέζα Szabina Szucs, η οποία μάλιστα αγωνίστηκε και στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (5709)
Βέβαια μέχρι το πρωινό της 11ης Μαίου όταν θα δοθεί η εκκίνηση στο πρώτο αγώνισμα του διημέρου πολλά αναμένεται να αλλάξουν καθώς νέες συμμετοχές θα προστεθούν και ίσως απρόβλεπτοι παράγοντες εμποδίσουν κάποιους άλλους αθλητές από αυτούς που ήδη γνωρίζουμε να βρεθούν στην γραμμή της εκκίνησης