Ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες και το νησί μας, συνιστάμε στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, συνίσταται:
* Να μετακινήσουν τα οχήματα τους από ρέματα και ποταμούς που πιθανώς να πλημμυρίσουν.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΑ: ΣΥΝΊΣΤΑΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΊΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ.
Να μη σταθμεύουν τα οχήματα τους στα παραλιακά μέτωπα Αδάμαντα και Πολλωνίων, και σε σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν από θαλάσσια κύματα.
*Να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.
*Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
*Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
*Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
*Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.
*Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
*Οι γονείς να περιορίσουν τις μετακινήσεις των παιδιών και να μετακινούνται με ασφάλεια μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις
Τέλος,
*Σε περίπτωση κινδύνου και προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, παρακαλείσθε να ειδοποιήσετε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199 και 112) και τον Δήμο (6944444431 και 6944434735)
και να δώσετε σαφείς πληροφορίες.
Με εκτίμηση,
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Φραγκίσκος Ζούλιας.