Αξιότιμε κύριε Κωνσταντίνε Μακρή,

Μέτα λύπης ανάγνωσα την ανάρτησή σας σε τοπική ειδησεογραφική σελίδα, που αφορά τις ενέργειές μου ως Δήμαρχος Μήλου.

Δεν είναι της φύσεως του χαρακτήρα μου να επικοινωνώ με διαδικτυακές αναρτήσεις σε οποιαδήποτε αιχμηρή ή μη τοποθέτηση που βαραίνει το αξίωμα του Δημάρχου διότι η διοικητική μου γραμμή απαντά με έργα. Ο λόγος που απαντώ αυτή τη φορά είναι προς αποκατάσταση της αλήθειας σε ένα θέμα που αφορά τόσες ζωές.

Αρχικά, ευχαριστώ και εσάς και οποιονδήποτε ασκεί κριτική στις ενέργειες του Δημάρχου γιατί όλοι οι δημότες έχουν το δικαίωμα να με κρίνουν και εγώ με τη σειρά μου να δέχομαι την όποια κριτική ώστε να βελτιώνω τα αποτελέσματα των πράξεών μου.

Διαπιστώνω όμως πως ο σκοπός σας δεν είναι η κριτική στις ενέργειες του Δημάρχου αλλά η συνεργασία αυτού με θεσμικά εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών στη Βουλή ή ακόμα και η συνεργασία μου με τους ιατρούς του Κ.Υ. Μήλου. Αποτελεί όμως βασική αρχή διοίκησης ενός Δήμου η συνεργασία με την Κυβέρνηση και τους Βουλευτές μας. Επιτακτική ανάγκη είναι βέβαια και η άμεση συνεργασία μου με την 2η Υ.Π.Ε. και συγκεκριμένα τον Υποδιοικητή, κ. Αλεβίζο. Οφείλω να δρω επεμβατικά στα προβλήματα του νησιού, όσο το επιτρέπει η ιδιότητά μου, την οποία -δυστυχώς- δεν καθορίζεται εσείς αλλά οι Νόμοι και η ψήφος του κόσμου. Επομένως, απέστειλα όντως την αναφερόμενη επιστολή προς την 2η Υ.Π.Ε., με κοινοποίηση στους Βουλευτές Κυκλάδων, όπως άλλωστε κάνω πάντα.
Αυτό δε σημαίνει ότι σφετερίζομαι τις αρμοδιότητες και τον ρόλο σας, αλλά δρώ ενισχυτικά ως προς όλους τους φορείς του νησιού, προς όφελος των δημοτών.

Θέλουμε να σημειώσετε πως η στήριξη που παρέχει και θα συνεχίσει να παρέχει ο Δήμος Μήλου στο Κέντρο Υγείας, δεν σχετίζεται με το ποιος προεδρεύει της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. αλλά με βάση τις ανάγκες που διαπιστώσαμε ή μας ζητήθηκαν να καλύψουμε.

Σαφώς, όλα τα έγγραφα και οι ενέργειες μας δεν αφορούν το διάστημα της πανδημίας μόνο. Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου αγωνίζομαι για τη στελέχωση του Κ.Υ. διότι, όπως τονίζεται ορθά, η υγεία αποτελεί το βασικότερο αγαθό όλων.

Ως προς τις ενέργειες του Δημάρχου, σχετικά με τους αποδέκτες των επιστολών μου και το περιεχόμενο αυτών, δε θα καταφέρω να ικανοποιήσω καμία απαίτηση σας ως προς το να εθελοτυφλίσω για το εάν είναι υπερ- υποστελεχωμένο και με λιγοστό εξοπλισμό το Κ.Υ.Μ. Κρίνω την κατάσταση δραματική και πριν την ανάληψη των καθηκόντων σας. Δεν σας απέδωσε ευθύνες για την κατάστασή του κανεις ώστε να ξεσπάτε με ανακοινώσεις δημοσίως, όταν γνωρίζετε ότι το γραφείο μου είναι ανοιχτό και προς τη διάθεση σας πάντα.

Η πρότερη και επί ετών κατάσταση του Κέντρου Υγείας είναι ο λόγος που έχω αποστείλει δεκάδες επιστολές και δις επισκέψεις στο Υπουργείο, έχοντας στο πλευρό μου τον κ. Μαρτάκη, με τον οποίο πάντα συζητάμε τις κινήσεις του Δήμου στα θέματα των επιτροπών που προεδρεύει.

Κύριε Μακρή,
είμαι και θα είμαι στη διάθεση του Κέντρου Υγείας, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, για να ενισχύσω το έργο και της νέας Διοικούσας Επιτροπής, ώστε να διασφαλίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υλοποίηση των υποσχέσεων μου προς τους δημότες μου.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και πορεία στο έργο σας.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Μήλου
Εμμανουήλ Μικέλης