Επείγουσα έκκληση Δημάρχου Μήλου:
 
Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία όλων για την εξέλιξη των πραγμάτων, την αγωνία για τη διαφύλαξη της υγείας όλων που προκύπτει από την διασφάλιση της ατομικής υγιεινής μας. Καθημερινά παρακολουθείτε ένα ιστορικό οδηγιών από το Δήμο, το Υπουργείο και τα Μέσα Ενημέρωσης. Μερικοί από εσάς επιλεκτικά εφαρμόζουν κάποια μέτρα ενώ μερικοί άλλοι απαξιώνουν τις αποφάσεις και τις εφαρμογές τους, χωρίς να αντιληφθούν ότι θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους,την οικογένειά τους, τους συμπολίτες τους και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες του νησιού μας.
 
 
Είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι από τις πλέον ευάλωτες ομάδες διότι αποτελούν τη δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας, μετά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας. 
 
Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε αυτούς τους εργαζόμενους. 
 
Σημειώστε ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας βρίσκονται ούτως ή άλλως σε μια επιπρόσθετη πίεση διότι το κλείσιμο των σχολείων και η χρήση αδειών Ειδικού Σκοπού μείωσαν αρκετά το διαθέσιμο προσωπικό των ήδη υποστελεχομένων υπηρεσιών μας.
 
Εφαρμόζοντας επιπρόσθετα μέτρα πρόληψης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δημου, απευθύνω έκκληση σε όλους σας: 
 
Τηρήστε τους κανονισμούς ατομικής και συλλογικής υγιεινής!
 
1) Επιτρέπονται μόνο τα οικεία απορρίμματα στους κάδους.
 
2)Μην αφήνετε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες. Χρησιμοποιείτε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και κλείστε τις όσο πιο ερμητικά γίνεται.
 
3)Απαγορεύονται ΑΥΣΤΗΡΆ τα ογκώδη απορριματα, όπως στρώματα, συσκευές, έπιπλα και αλλου τύπου βαρέα αντικείμενα.
 
4) Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για να απομακρύνει κάποιος ογκώδη απορρίμματα, θα γίνει αυστηρά και μόνο έπειτα από συννενόηση με τον Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου.
 
Παράλληλα με τις όποιες παρεμβάσεις κάνει ο Δήμος, το μέγιστο είναι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας που έχουν να κάνουν με την ατομική ευθύνη για την προσωπική υγιεινη του καθένα από εμάς ξεχωριστά.
 
Μόνο συντονισμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον υγειονομικό συναγερμό που λέγεται κορονοϊός.
 
 
ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!
 
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ! 
 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΓΙΕΊΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΈΤΕΙΑ!!! 
 
Με εκτίμηση, 
Ο Δήμαρχος Μήλου
Εμμανουήλ Μικέλης