Το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ γαστρονομίας που διεξάγονται στην χώρα μας και επέστρεψε στη Σίφνο, ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής αδράνειας.
Η Μήλος εκπροσωπήθηκε από οργανωμένη συμμετοχή εθελοντών, Συλλογών, χορηγών και Αιρετών του Δήμου Μήλου, προβάλλοντας για ακόμα μια χρονιά τις γεύσεις και τις παραδόσεις του νησιού μας στο πολυπληθές διεθνές φεστιβάλ.
Οι σύλλογοι που συνέδραμαν και εκπροσώπησαν το νησί μας ήταν ο Σύλλογος Γυναικών Μήλου “Η Αφροδίτη” κ ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρα Τριοβασάλου, οι οποίοι με αμείωτο ζήλο επιμελήθηκαν τη συμμετοχή της Μήλου, με τον διακεκριμένο Μηλιό Σεφ κο Βασίλη Παπικινό στο συντονισμό όλων.
Πλήθος εθελοντών παραβρέθηκαν και βοήθησαν στην προετοιμασία του περιπτέρου που φιλοξενούσε τη συμμετοχή μας.
Με την παρουσία τους ενίσχυσαν τη συμμετοχή της Μήλου οι: Δήμαρχος Μήλου κος Μανώλης Μικέλης, Έπαρχος Μήλου κα Ελισάβετ Χωριανοπούλου, Βουλευτές Κυκλάδων κκ Ιωάννης Βρούτσης και Νικόλαος Συρμαλένιος.
Ο Δήμαρχος Μήλου δώρισε μια αναμνηστική πλακέτα με το “Μάλλιον” στη Δήμαρχο Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη και αντίστοιχα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κος Μιχάλης Μωραΐτης στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συμμετείχαν έμμεσα ή άμεσα στην εκπροσώπηση και προβολή της γαστρονομίας του νησιού μας, όπως και στους χορηγούς που ενισχυσαν την προσπάθεια αυτή:
-Άλφα σούπερ μάρκετ (Δαμιανός)
-Φούρνοι: Βικελής (Καρόδρομος) κ Άρτεμις (Αδάμαντας)
– Παραδοσιακά Εδέσματα (Παναγιώτης Βήχος)
-Κιβωτός των γεύσεων
-Γλυκοφιλεμα
– Τυροκομεία: η Φάρμα της Μήλου (Ρέντης) και Χαραλαμπάκης Αυγουστής
-Αβέρκιος Γαιτανης
– Τουριστικά ΕΛΕΝΗ (Ελένη Αφεντάκη) – Εστιατόριο Γαλήνη (Άννα Βλάχου)
-Κρασιά “Κωνσταντάκης” (Κώστας Μάλλης)
Για το Δήμο Μήλου,
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος,
Μωραΐτης Μιχάλης