Είναι δύο από τους δημοφιλέστερους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, που κατάφεραν με τις «ομορφιές» τους να συγκριθούν με τις μαγευτικές Μπαχάμες και τις εξωτικές Μαλδίβες.

Ο λόγος για την Μήλο και την Πάρο των Κυκλάδων, τα οποία κέρδισαν μία θέση στη λίστα της δημοφιλούς ενημερωτικής ιστοσελίδας ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος «Travel+Leisure» με τα καλύτερα νησιά στον κόσμο για διακοπές.

Η Τασμανία της Αυστραλίας, οι Εβρίδες της Σκωτίας, οι Αζόρες της Πορτογαλίας, το Μπαλί της Ινδονησίας, το Γουαχίκε της Νέας Ζηλανδίας και η Νήσος Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, είναι οι προορισμοί που συμπληρώνουν τη «χρυσή» δεκάδα με τα ειδυλλιακότερα νησιά παγκοσμίως.

Ποιοι, όμως, είναι οι λόγοι που έκαναν την Πάρο και την Μήλο να χαρακτηριστούν ως κορυφαίες επιλογές;

13 μαγευτικές παραλίες της Μήλου

Οι ασυναγώνιστες παραλίες είναι εκείνες που, χωρίς αμφιβολία, έκαναν την Μήλο να ξεχωρίσει. Η Φυριπλάκα με τα κρυστάλλινα νερά και το μαγευτικό Τσιγκράδο με την κάτασπρη άμμο, είναι δύο από αυτές που σου δίνουν μία μικρή μόνο γεύση από το μεγαλείο του νησιού. Αν τώρα προσθέσεις και το Σαρακίνικο με τα «πουδραρισμένα» λευκά βράχια, τότε η εικόνα απογειώνεται. Φυσικά, το νησί των Κυκλάδων έχει πολλές ακόμα αμμουδιές, που κάνουν τον επισκέπτη να απορεί με το πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει ένα μέρος. Το Παλιοχώρι, με τα κόκκινα, άσπρα και κίτρινα πετρώματα στην ακτή του, είναι ένα από αυτά. Ωστόσο, ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς, αν όχι ατελείωτος: Αγία Κυριακή, Προβατάς, Παπάφραγκας, Πλάθιενα, Τουρκοθάλασσα, Θειωρυχεία, Κλέφτικο, Γέρακα, Συκιά είναι παραλίες, που κάθε μια έχει το δικιά της ξεχωριστή ταυτότητα και ομορφιά.

Λεπτομέρειες στον σύνδεσμο:

https://www.cnn.gr/taksidi/protaseis/story/187257/milos-kai-paros-oi-logoi-poy-ta-kathistoyn-dyo-apo-ta-kalytera-nisia-gia-diakopes-ston-kosmo