Επωνυμία Γηροκομείο «Η Αγία Ελένη» Αντωνίου και Ελένης Λιλλή ή Ρίτσου
Σκοπός Στέγαση και φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων.
Πρόεδρος
Τηλέφωνα / email  2287360101 / mayor@milos.gr

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΤΗΛ.

EMAIL 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 2287360101

mayor@milos.gr

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Τον Αύγουστο του 1977 έγινε η σύσταση του Ιδρύματος με την επωνυμία Γηροκομείον «η Αγία Ελένη» Αντωνίου και Ελένης Λιλλή ή Ρίτσου», το οποίο με την εφαρμογή του προγράμματος Καποδίστριας περιήλθε στον Δήμο Μήλου.

Σκοπός το ιδρύματος είναι η στέγαση, σίτιση και παντοειδής περίθαλψη Μηλίων οι οποίοι έχουν υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Οι πόροι του ιδρύματος σύμφωνα με το θεσμικό του πλαίσιο είναι η ετήσια επιχορήγηση του Δήμου, επιχορήγηση του Δημοσίου, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Μήλο, κάθε είδους συνδρομές, εισφορές, δωρεές και έσοδα από τη χρηματική συμμετοχή ατόμων που έχουν ανάγκη προστασίας.

Το οικόπεδο είναι 4500 τ.μ.. Στον πρώτο όροφο έχουν διαμορφωθεί κοιτώνες περιθαλπομένων και προσωπικού, καθιστικά, τραπεζαρία και λοιποί βοηθητικοί χώροι και εγκαταστάσεις.  Στο ισόγειο τμήμα του έχουν ήδη διαμορφωθεί κατάλληλα κοινόχρηστοι χώροι που στεγάζουν τις δραστηριότητες του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, καθώς και χώροι καθιστικού, γυμναστικής, φυσικοθεραπείας, ιατρείου, γραφείων, χώροι υγιεινής και άλλο βοηθητικοί χώροι.